Çekmeköy İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Kursu

Çekmeköy İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Kursu 0 552 860 76 10

Çekmeköy İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Kursu olan Uludağ Uzman Akademi olarak uzman eğitimcilerimiz, eğitim danışmanlarımız ve son teknoloji eğitim materyallerimiz ile Çekmeköy İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi Kursu alabilirsiniz.

Çekmeköy İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Kursu, İş Güvenliği Kursu / İSG Kursu / İSG Eğitimi
Çekmeköy İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Kursu

İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu Eğitimlerinde Uludağ’ın Zirvelerine Ulaşın

İş sağlığı ve güvenliği kursu bu alanda çalışan İSG profesyonellerinin alması gerekli bir eğitimdir.  İş sağlığı ve güvenliği kursu C sınıfı, B sınıfı, A sınıfı, iş yeri hekimi, iş yeri hemşireliği tarafından alınması zorunlu bir eğitimdir. İş sağlığı ve güvenliği kursu sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından izin verilmiş kurumlarca gerçekleştirilebilir.

İş sağlığı ve güvenliği kursu eğitim programları bakanlık tarafından belirlenir. Eğitim sertifikaları da yine bakanlık tarafından düzenlenir. İş sağlığı ve güvenliği eğitim kursu katılımcıları ÖSYM tarafından gerçekleştirilen İSG sınavına başvururlar.

Uludağ Uzman Akademi iş sağlığı ve güvenliği eğitim kursu bakanlık tarafından yetkilendirilmiş bir kurumdur. Eğitimlerini bakanlık onayları olarak gerçekleştirir. İş sağlığı ve güvenliği eğitim kursu programları düzenler. Uludağ uzman Akademi, A sınıfı, B sınıfı, C sınıfı, iş yeri hekimliği, iş yeri hemşireliği eğitimleri düzenler.

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Kursu İSG Profesyonelleri Yetiştirir

Uludağ uzman Akademi, A sınıfı, B sınıfı, C sınıfı, iş yeri hekimliği, iş yeri hemşireliği eğitimleri düzenler.  İş sağlığı ve güvenliği eğitim kursu alarak siz de İSG profesyoneli olabilirsiniz.

 İSG profesyonelleri Kimlerdir?

İSG profesyonelleri farklı alanlarda çalışan teknik elemanlardan oluşur. İSG profesyonelliği; A, B, C iş güvenliği uzmanlığı; işyeri hekimi ve işyeri hemşireleridir.

İSG profesyonellerini yakından tanıyalım

İş güvenliği uzmanlığı: A, B, C olarak 3 farklı sınıftır. İş güvenliği uzmanlığının sınıflara ayrılmasının da gerekçeli nedenleri vardır.

İş güvenliği uzmanlığı, C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı ile başlar. C sınıfı iş güvenliği uzmanı olmak isteyenlerin öncelikle aşağıda belirtilen fakülte bölüm ve programlardan mezun durumda olmaları zorunludur.

Mimarlık, mühendislik, teknik eğitim fakültesi, ziraat fakültesi

Fen fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, moleküler biyoloji ve genetik; güzel sanatlar fakültelerinin iç mimarlık bölümlerinden

Meslek yüksek okullarının iş sağlığı ve güvenliği programlarında mezun olmaları gerekir.

Uygun bölümlerden mezun olan adaylar iş sağlığı ve güvenliği eğitim kursu alırlar. Kursun sona ermesinin ardından İSG sınavlarına girerek başarılı olurlar. İSG sınavında başarılı olan katılımcılar sertifikalarını alarak C sınıfı iş güvenliği uzman olarak görev alabilirler. İSG sınavı, İSG sertifikası, iş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimi hakkında gerekli açıklamaları da birazdan yapacağız.

B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı: B sınıfı iş güvenliği uzmanı olmak isteyenler öncelikle B sınıfı iş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimi alırlar. B sınıfı iş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimi sonrasında da ÖSYM tarafından gerçekleştirilen İSG sınavına girmeleri ve başarılı olmaları gerekir. İSG sınavında başarılı olan B sınıfı iş güvenliği uzmanlarının sertifikaları bakanlık tarafından düzenlenir.

A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı: B sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak 4 yıl (1460 gün) tam zamanla iş güvenliği uzmanlığı yapanlar A sınıfı iş güvenliği uzmanı olmak için hak kazanırlar. A sınıfı iş güvenliği uzmanı olmak isteyenler öncelikle bakanlık onaylı iş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimi almaları gerekir. Kursun sona ermesinin ardından ÖSYM tarafından düzenlenen ve yılda iki kez gerçekleştirilen İSG sınavına girerek başarılı olmalıdırlar.

İş güvenliği uzmanları, iş sağlığı ve güvenliğinin “güvenlik” kısmı ile ilgilenirler. İş sağlığı ve güvenliği konusunun ” sağlık” kısmı ile de iş yeri hemşireleri ve iş yeri hekimleri ilgilenir.

İşyeri hekimi:  İş yeri hekimleri tıp fakültesinde mezun olanların sürdürebildiği görevdir. İş yeri hekimi olmak isteyenlerin tıp fakültesinde mezun olmaları ilk şarttır.

İşyeri hekimi olmak isteyen doktorlarımızın iş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimi almaları gereklidir. İşyeri hekimleri, iş yeri hemşireleri, iş güvenliği uzmanlarının aldıkları eğitim konuları birbirlerinden farklılık gösterir.

İş yeri hekimleri eğitimlerinin sona ermesinin ardından sınava tabi tutulurlar. Sınavda başarılı olmaları üzerine sertifikaları yine bakanlık tarafından düzenlenir.

İş yeri hemşiresi: orta öğrenim, yüksekokul ve lisans hemşirelik mezunları iş yeri hemşiresi olabildiği gibi acil tıp teknisyenleri, sağlık memurluğu mezunları ve çevre sağlığı teknisyenliği mezunları da iş yeri hemşiresi olabilirler. İş yeri hemşireliğini diğer sağlık personeli ismi ile de duyabiliriz.

İş yeri hemşiresi olmak için uygun bölümlerden mezun olanlar, iş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimi alırlar. İş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimi İş güvenliği uzmanlarında ve iş yeri hekimlerinde olduğu gibi iş yeri hemşireleri içinde zorunludur. İş yeri hemşireliği kursu alan adaylar daha sonra iş yeri hemşireliği sınavına girerler. İşyeri hemşireliği sınavı İSG sınavları içerisinde yer alır. Sınavda başarılı olan arkadaşlarımız sertifikalarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının düzenlemesi sonrası göreve başlayabilirler.

  İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu Eğitimi Nedir?

Bakanlık tarafından yetkilendirilen eğitim kurumlarınca gerçekleştirilen programlara verilen isimdir.

İş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimi sadece bakanlık onaylı eğitim kurumlarınca gerçekleştirilebilir. İş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimi düzenleyen bakanlık yetkili kurumlardan biri de işin zirve noktası olan Uludağ Uzman Akademi’dir. Uludağ Uzman Akademi; iş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimlerini offline eğitim, online eğitim, pratik eğitim olarak gerçekleştirir. Offline eğitimler çevrimdışı eğitim olarak da adlandırılır. İş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimi alan katılımcıların diledikleri saat aralığında dahil olabildikleri derslerdir. Her katılımcı kendi kullanıcı adı ve şifresi üzerinden derslere katılır. Ofline dersler işyeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanlığı eğitimlerinde 90’ar saattir. İşyeri hemşireliği eğitimlerinde ise 45 saattir.

Pratik eğitimler ise; iş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimi alanlar için 40 saat olarak düzenlenir. İşyeri hemşireleri pratik eğitim almazlar. 5 iş günü içerisinde gerçekleştirilen pratik (staj) eğitimleri, işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulunduran kurumlarda gerçekleştirilir. Türkiye iş sağlığı ve güvenliği kursu Uludağ Uzman Akademi farkıyla, bulunduğunuz il veya ilçede pratik eğitimleri gerçekleştirmenizi sağlıyoruz.

Online eğitimler; çevrimdışı eğitimlerin sonrasında yapılır. Online eğitimler iş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimlerinde online eğitim olarak da adlandırılır. Çevrimiçi eğitimler Uludağ Uzman Akademi iş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimlerinde 09.00 ile 15.00 saatleri arasında birinci seans gerçekleştirilir.15.00 ve 21.00 saatleri arasında ise 2. seans eğitimleri gerçekleştirilir. İş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimlerinde online dersler; işyeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanlığında 90 saat ve iş yeri hemşireliğinde 45 saat olarak gerçekleştirilir.

İSG Sınavları Nasıl Gerçekleştirilir?

İş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimi alan tüm adaylar için sınav gerçekleştirilir. Bu sınavlar bakanlık tarafından ÖSYM’nin görevlendirilmesi ile gerçekleştirilir. ÖSYM tarafından iş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimi alanlar için düzenlediği sınavlar İSG olarak adlandırılır. Bir yılda iki defa gerçekleştirilir. Sınavlar ÖSYM tarafından belirlenen merkezi illerde okullarda yapılır. İSG sınavları; iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve işyeri hemşireleri için ayrı ayrı hazırlanmış 50 sorudan oluşur. İş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimi almış olan işyeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanlarının sınavda başarılı sayılmaları için 35 doğru yapmaları gerekir. İşyeri hemşirelerinin ise 30 doğru yapmaları yeterlidir.

Uludağ Uzman Akademi Yeni Eğitim Dönemine Hazır

Uludağ Uzman Akademi iş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimleri düzenler. Bu eğitimler tamamen uzaktan eğitim programları ile gerçekleştirilir katılımcılarımıza ders kitapları ücretsiz olarak gönderilir. Aynı zamanda iş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimi alan tüm katılımcılarımız dijital ders materyalleri ile de desteklenir. Uygun eğitim fiyatları, uygun eğitim ödemeleri ve kaliteli eğitimler ile Uludağ Uzman Akademi iş sağlığı ve güvenliği kursu eğitimleri ile yeni eğitim döneminde de sizlerle beraber. Eğitimlerimiz hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi almak için bizi hemen arayabilirsiniz.

Hemen Arayın